RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

California gold

California gold
Okazje:
Domowe party
Romantyczna kolacja

Składniki:

1/2 wodorostu nori
50 g ugotowanego ryżu do sushi wymieszanego z zalewą
Chrzan wasabi do smaku
Kremowy serek philadelphia do smaku
2 paluszki krabowe
1/4 awokado
1/8 ogórka
70 g łososia norweskiego

Przygotowanie

Nori ułożyć na macie bambusowej, następnie równomiernie rozłożyć ryż i obrócić nori z ryżem tak, aby wodorost był na wierzchu. Dodać wasabi, serek Philadelphia, paluszek krabowy, posiekanego ogórka i awokado. Całość zwinąć w rolkę, na wierzchu każdej z nich ułożyć plastry łososia i ścisnąć, aby uformować łososia. Każdą rolkę pokroić na 8 kawałków. Podawać z imbirem i sosem sojowym.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Krem ziemniaczany z porem, bobem i majerankiem

    Krem ziemniaczany z porem, bobem i majerankiem

  • Ravioli ze szpinakiem i serem ricotta z klasycznym sosem pomidorowym i świeżą bazylią

    Ravioli ze szpinakiem i serem ricotta z klasycznym sosem pomidorowym i świeżą bazylią

  • Tarta z kozim serem i żurawiną amerykańską

    Tarta z kozim serem i żurawiną amerykańską

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×