RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Sushi maki

Sushi maki

Składniki:

Liczba osób:

1/2 wodorostu nori
30 gugotowanego ryżu do sushi wymieszanego z zalewą
Chrzan wasabi do smaku
20 g łososia norweskiego (tuńczyka
krewetki
ogórka lub awokado)

Przygotowanie

Nori ułożyć na macie bambusowej, następnie równomiernie rozłożyć na niej ryż, pozostawiając wolny od ryżu górny brzeg nori o szerokości ok. 1 cm. Środek ryżu posmarować chrzanem wasabi, a następnie ułożyć na nim łososia (ew. Inną rybę lub warzywo), całość zwinąć w rolkę, pokroić na 6 kawałków. Podawać z imbirem i sosem sojowym.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

    Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

  • Sznycelki z indyka z pasztetem z żurawiny amerykańskiej i kasztanów

    Sznycelki z indyka z pasztetem z żurawiny amerykańskiej i kasztanów

  • Grillowany oscypek z pikantnym sosem miodowym

    Grillowany oscypek z pikantnym sosem miodowym

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×