RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Ocean roll

Ocean roll
Okazje:
Domowe party
Romantyczna kolacja

Składniki:

1/2 wodorostu nori
50 g ugotowanego ryżu do sushi wymieszanego z zalewą
Chrzan
chili
majonez do smaku
20 g mięsa z kraba
1/4 ogórka
1/8 awokado

Przygotowanie

Nori ułożyć na macie bambusowej, równomiernie rozłożyć na nim ryż, a następnie odwrócić nori tak, aby wodorost był na wierzchu. Dodać wasabi, chili, majonez, mięso z kraba, posiekany ogórek i awokado. Całość zwinąć w rolkę. Na wierzchu rolki ułożyć krewetki, przekładając je awokado. Ścisnąć rolkę, żeby uformować krewetki z awokado, a następnie pokroić na 8 kawałków. Podawać z marynowanym imbirem i sosem

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

    Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

  • Chrupiące racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z jogurtem bałkańskim i wędzonym węgorzem

    Chrupiące racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z jogurtem bałkańskim i wędzonym węgorzem

  • Foie gras z patelni podane na karmelizowanych figach z płatkami róży

    Foie gras z patelni podane na karmelizowanych figach z płatkami róży

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×