WYDARZYŁO SIĘ…

Top 50 Forbes Polska

Top 50 Forbes Polska

Szefem kuchni jestem z pasji i od wielu lat, ale to bycie restauratorem przyniosło mi niesamowity wachlarz emocji, zdarzeń i przede wszystkim codziennych spotkań z Gośćmi Czuję się zaszczycony otrzymując wyróżnienie od Magazyn Forbes dla mnie, jako restauratora i znaleźć się na liście TOP 50 FORBES i FOR SOLUTIONS.

Zobacz więcej
Nagroda na gali Poland 100 best Restaurants

Nagroda na gali Poland 100 best Restaurants

Wiosna zaczęła się niezwykle przyjemnie….Na gali Poland 100 Best Restaurants otrzymałem szczególną, indywidualną nagrodę za krzewienie kulinariów w Polsce, a moja restauracja N31 restaurant&bar by Robert Sowa została uhonorowana najwyższą oceną Grand Awards 5widelców! Dziękuje

Zobacz więcej
Świat gastronomii dla Ukrainy

Świat gastronomii dla Ukrainy

106tys! Tyle zebraliśmy na koncercie „Świat Gastronomii dla Ukrainy” wszystkich osób i firm, które nam pomogły nie sposób wymienić. Ze swojej strony ogromne podziękowania dla całej ekipy Haston City Hotel na czele z dyrektorem Pawłem, dla wszystkich kolegów Szefów kuchni, dla prowadzącego Zygmunt Chajzer, dla Jana i Janusza z Lady Pank (chłopaki- jak zwykle ogień) […]

Zobacz więcej
Kulinarne smaki Sycylii

Kulinarne smaki Sycylii

Sycylia po raz drugi okazała się pełna smaku, uśmiechniętych ludzi i przepięknych widoków. Śladami Ojca Chrzestnego….Bar Vitelli z filmu F. Coppolli Co powiecie na smażoną cielęcą śledzionę i płuca podawane w bułce? Tradycyjna potrawa kuchni palermitańskiej- panini con la milza świeci tryumfy a @ninouballerino to jeden z najlepszych kucharzy w świecie streetfooduto był mój drugi […]

Zobacz więcej
Expo Sweet 2022

Expo Sweet 2022

Desery, torty, lody, czyli słodkie zaproszenie na targi Expo Sweet. Kilka dni pełna cudnych pyszności i spotkań branżowych . Maestro Janusz Profus i Joanna Klimas-Profus cały dochód ze sprzedaży biletów przekażą na pomoc Ukrainie Wspaniały gest

Zobacz więcej
Walentynkowa kolacja

Walentynkowa kolacja

12 lutego odbyła się wyjątkowa kolacje walentynkowa w restauracji hotelu „Pod herbami”. Było pysznie i elegancko. Jako Gość honorowy przygotowałem dwa dania mojego autorstwa na to wyjątkowe wydarzenie. Dziękuje ekipie hotelu za pomoc oraz zaproszenie.

Zobacz więcej
Wyjątkowa kolacja w Siedlisku Morena

Wyjątkowa kolacja w Siedlisku Morena

Kolacja Trzech Króli: Profus, Budynek, Sowa- tak roboczo został nazwany wieczór, w którym miałem przyjemność uczestniczyć jako jeden z pomysłodawców i wykonawców uroczystego menu. W malowniczym Siedlisko Morena odbyła się przepyszna kolacja degustacyjna, a wieczór był tak przyjemny, że trudno to nazwać pracą…mam nadzieje, że do zobaczenia wkrótce! Dziękuje za zaproszenie i wspólny czas 🙂

Zobacz więcej
Współpraca ambasadorska Spice&Soul

Współpraca ambasadorska Spice&Soul

Już jest! Nowa unikatowa kolekcja Spice&Soul dla Kaufland Polska. Cieszę się, że jestem ambasadorem tej wyjątkowej kolekcji naczyń i akcesoriów dla miłośników gotowania. Nie przegapcie okazji! Kaufland Polska Bergner Europe Cook & Chef Instytute

Zobacz więcej
Kolacja Food Design

Kolacja Food Design

Kolacja Food Design w Białymstoku to połączenie designu z najlepszymi smakami. Było pięknie, miło i przede wszystkim smacznie. Dziękuje Szefom za współpracę, a organizatorom za zaproszenie. Ekipa gotująca to Joanna Klimas Profus, Janusz Profus, Marcin Budynek, Ewelina Łapińska oraz moja skromna osoba. Za wina odpowiadała Joanna Sanchez.

Zobacz więcej