WYDARZYŁO SIĘ…

Otwarcie greckiej restauracji

Otwarcie greckiej restauracji

Najsłynniejszy Grek w Polsce Teo Vafidis wraz z synami otworzył swoją autorską restauracje w centrum Warszawy. Grand opening restauracji “Meze” to była prawdziwie grecka uczta smaków, muzyki i zabawy. Serwowano m.in musakę, sałatkę z fetą, a ouzo i metaxa zachęcały do tańczenia zorby. Gratuluję swojemu greckiemu przyjacielowi i trzymam kciuki za powodzenie.

Zobacz więcej
Taste of Canada

Taste of Canada

Na zaproszenie Jej Ekscelencji Leslie Scanlon Ambasador Kanady w Polsce razem z szefem kuchni Tomkiem mieliśmy przyjemność uczestniczyć w „Taste of Canada”. Kolacja degustacyjna przygotowana przez Szefów Zachodniego Wybrzeża była wielką ucztą smaków i wyjątkowym zaszczytem. W menu znalazł się m.in: homar i przegrzebki z wybrzeży Atlantyku, łosoś sockeye z Alaski, bizon z prerii z […]

Zobacz więcej
Konkurs kuchni włoskiej

Konkurs kuchni włoskiej

Jubileuszowa edycja konkursu szefa Giancarlo Russo “Arte Culinaria Italiana” odbyła się 22 wrzesnia w Hotelu ****Słoneczny Zdrój Medical SPA & Wellness, który został już po raz drugi współorganizatorem tego konkursu. Kolejny raz miałem przyjemność być jurorem i wraz z wieloma znajomymi szefami degustować oraz oceniać przygotowane zgodnie z regulaminem dania. Gratuluje wszystkim startującym. Pierwsze miejsce […]

Zobacz więcej
“Sąsiedzi przy stole” w Suwałkach

“Sąsiedzi przy stole” w Suwałkach

VII Konkurs Kulinarny pn. „Sąsiedzi przy stole” odbył się w niedzielę, 6 września 2020 r. z udziałem trzyosobowych drużyn kucharskich reprezentujących: Klasztor Pokamedulski w Wigrach, miasto Pogodne Suwałki” , Suwalską Spiżarnię z Ejszeryszek. Hasłem przewodnim tegorocznego konkursu, w którym z powodu pandemii zabrakło uczestników z zaprzyjaźnionych miast europejskich, była kuchnia kamedulska w związku z jubileuszem […]

Zobacz więcej
Uczta Mistrzów w Suwałkach

Uczta Mistrzów w Suwałkach

29 września odbyła się kolacja charytatywna dla Hani Poczobut, chorej na SMA, która jest podopieczną fundacji Siepomaga. W hotelu Loft1898 kolacje degustacyjną, przygotowali szefowie: Robert Sowa, Marcin, Budynek, Bogdan Mróz oraz Giancarlo Russo. Z dużym zapałem do pracy przyjechali również Szefowie z Podlasia, którzy chcieli bezinteresownie pomoc w organizacji kolacji. Dania wyserwowane przez znakomitych Szefów […]

Zobacz więcej
Gość spacjalny na Exotic Rage 2020

Gość spacjalny na Exotic Rage 2020

W Exotic Car Club Poland odbyła się impreza otwierająca Exotic Rage 2020. Wśród gości nie brakowało przedstawicieli kultury i biznesu. Wśród nich m.in Marcelina Zawadzka, Piotr Stramowski, Antek Królikowski, Robert Sowa i pasjonat motoryzacji przez duże M- Jerzy Dziewulski. Ceremonię otwarcia uświetnił występ zespołu rockowego “0% NORMY”. Specjalnie na after party restauracja N31 by Robert […]

Zobacz więcej
Warsztaty kulinarne “Smaki patriotyzmu”

Warsztaty kulinarne “Smaki patriotyzmu”

19 czerwca odbyły się warsztaty kulinarne w ramach projektu “Smaki patriotyzmu”. Jako gość specjalny miałem przyjemność gotować z z 50 Paniami i było naprawdę pysznie. Podczas spotkania wspólnie przygotowaliśmy m.in placki ziemniaczane z otrębami, żurek z grzybami leśnymi, zalewajkę świętokrzyską, pstrąga smażonego z sosem z kiszonych ogórków. Projekt Smaki Patriotyzmu realizowany przez Stowarzyszenie Wspierania Inicjatyw […]

Zobacz więcej
Smaczny wyjazd na Podlasie

Smaczny wyjazd na Podlasie

Mój pierwszy wyjazdowy wekend po długiej kwarantannie musiał być kulinarną ucztą, dlatego wybrałem Podlasie. Feeria smaków jak zawsze u mojego przyjaciela Marcina Budynka w Tawernie Fisza trwała kilka dni. Wszystko co najlepsze: podlaska gościnność, doskonałe towarzystwo, fantastyczna pogoda – niczego więcej nie potrzeba by wyjazd był udany. Próbowałem smażonej sielawy, węgorza w kabayaki, pysznych placków […]

Zobacz więcej
Wielkie Gotowanie TVN

Wielkie Gotowanie TVN

30 maja odbyło się Wielkie Gotowanie TVN które poprowadziła Ewa Drzyzga i Michel Moran. Na żywo tym razem prosto z restauracyjnej kuchni N31 Robert przygotował pierś z kaczki w azjatyckiej marynacie z kalmarami i sałatką z pomidorów i truskawek. Danie wyszło wyśmienicie, a program cieszył się dużą oglądalnością. Oprócz Roberta można było oglądać gotujących na żywo : Mateusza […]

Zobacz więcej