WYDARZYŁO SIĘ…

Kampanie Prymat z Robertem Sową w prasie

Kampanie Prymat z Robertem Sową w prasie

Mimo trudnej sytuacji gastronomicznej i trwającej pandemii marka Prymat zaprezentowała nowe layouty reklamowe w prasie lifestylowej. W ponad 50ciu czasopismach pojawiły się kolorowe grafiki z wizerunkiem ambasadora marki Roberta Sowy związane tematycznie z Wielkanocą i czasem grillowania. Zarówno Święta jak i majówkowe przysmaki z grilla muszą być smaczne i dobrze przyprawione.

Zobacz więcej
Nowy sezon “Doradca smaku” z Robertem Sową- 1 marca!

Nowy sezon “Doradca smaku” z Robertem Sową- 1 marca!

Wraz z nową ramówką telewizyjną ruszył kolejny sezon „Doradcy Smaku”. Od 1 marca 2021 r., od poniedziałku do czwartku o 20:10 w TVN, prowadzący program, Robert Sowa pokazywał widzom, jak przygotować różnorodne potrawy według oryginalnych przepisów. NOWY SEZON – NOWE INSPIRACJE Robert Sowa jako doradca smaku, po raz kolejny zarażał pasją do gotowania. Jego przepisy […]

Zobacz więcej
Kilka słów o zamknięciu gastronomii…

Kilka słów o zamknięciu gastronomii…

Ostatnie pół roku to wielka próba przetrwania całej polskiej gastronomii i bardzo trudny czas. To egzamin, który my restauratorzy możemy przegrać mimo, że posiadamy doświadczenie, wiedzę w tematach kulinarnych, zarządzania czy zaplecza w postaci wykwalifikowanych pracowników. Tym razem, mam wrażenie nie ma to znaczenia. Każdy z nas zmaga się z zamkniętymi lokalami, które nie pozwalają […]

Zobacz więcej
Świąteczna kampania prasowa marki Prymat z ambasadorem Robertem Sową!

Świąteczna kampania prasowa marki Prymat z ambasadorem Robertem Sową!

Mimo pandemii koronawirusa i trudnej sytuacji, kulinaria to jedna z niewielu dziedzin, które dostarczają nam pozytywnych emocji. Nie możemy doczekać się tradycyjnych, rodzinnych, a przede wszystkim smacznych Świąt Bożego Narodzenia. Jak co roku nadszedł czas na kampanie prasową marki Prymat z Robertem Sową, który przybliży kulinarna odsłonę świątecznych przysmaków! Więcej radości ze świętowania! Więcej świątecznego […]

Zobacz więcej
Pokazy online w Bydgoszczy

Pokazy online w Bydgoszczy

Pokazy kulinarne online to dla mnie nowość, ale obecna sytuacja zmusza do niecodziennych rozwiązań. Na zaproszenie Czas na gęsinę przygotowałem cztery dania podczas transmisji live i chyba wyszło całkiem nieźle. Była to zupa z soczewicy z gęsimi podrobami i orzechami włoskimi, wątróbka z karmelizowanymi figami, żołądki gęsie z chorioz, pomidorami i oliwkami oraz pierś z […]

Zobacz więcej
Urodziny mojej restauracji!

Urodziny mojej restauracji!

14 października to dla mnie szczególny dzień, po wielu trudach, ciężkiej pracy i głowy pełnej pomysłów otworzyłem moją autorską restaurację! 14.10.2015 roku wystartowała N31 restaurant&bar by Robert Sowa. Mamy 5 lat! Jestem dumny z pracy mojej ekipy, szczęśliwy, dzięki gościom, którzy tak pięknie nas doceniają i dziękuję, za tyle ciepłych słów i opinii. Obiecuję, że […]

Zobacz więcej
Pyszne pożegnanie lata!

Pyszne pożegnanie lata!

Letni sezon pożegnałem na Podlasiu! Mój weekend pod tytułem “Wykopki” miał w menu następujace pozycje: ziemniaki z ogniska plus kawior, litewska słonina z czosnkiem, smażone sielawy z aioli i wątróbki z dorsza. Ostatni rejs kapitana Sowy to pływanie z szefem Marcinem Budynkiem w dolinie Rospudy. Oprócz wielu wrażeń do stolicy zabrałem także zapas pachnących grzybów. […]

Zobacz więcej
Otwarcie greckiej restauracji

Otwarcie greckiej restauracji

Najsłynniejszy Grek w Polsce Teo Vafidis wraz z synami otworzył swoją autorską restauracje w centrum Warszawy. Grand opening restauracji “Meze” to była prawdziwie grecka uczta smaków, muzyki i zabawy. Serwowano m.in musakę, sałatkę z fetą, a ouzo i metaxa zachęcały do tańczenia zorby. Gratuluję swojemu greckiemu przyjacielowi i trzymam kciuki za powodzenie.

Zobacz więcej
Taste of Canada

Taste of Canada

Na zaproszenie Jej Ekscelencji Leslie Scanlon Ambasador Kanady w Polsce razem z szefem kuchni Tomkiem mieliśmy przyjemność uczestniczyć w „Taste of Canada”. Kolacja degustacyjna przygotowana przez Szefów Zachodniego Wybrzeża była wielką ucztą smaków i wyjątkowym zaszczytem. W menu znalazł się m.in: homar i przegrzebki z wybrzeży Atlantyku, łosoś sockeye z Alaski, bizon z prerii z […]

Zobacz więcej