RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Zupa krem z mniszka lekarskiego z szałwią i płatkami sera Bursztyn

Zupa krem z mniszka lekarskiego z szałwią i płatkami sera Bursztyn
Pory roku:
Lato
Wiosna
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
Na letnie upały
Obiad
Sezon na...

Składniki:

Liczba osób:

200 g młodych liści mniszka lekarskiego
1 łyżka masła wiejskiego
4 pokrojone w paski plasterki wędzonego boczku
2 drobno pokrojone szalotki
1 młody por
2 rozgniecione ząbki czosnku
Kilka listków świeżej szałwii
1 litr bulionu warzywnego
Sól
świeżo mielony czarny pieprz Prymat do smaku
80 g płatków sera Bursztyn

Przygotowanie

Na łyżce masła obsmażyć boczek z szalotką, porem, czosnkiem i listkami szałwii. Całość zalać bulionem i zagotować. Następnie dodać umyte liście mniszka, zagotować , doprawić do smaku i zmiksować.
Krem przelać do miseczek i posypać świeżo tartymi płatkami sera bursztyn.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Wiosenna sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami, jajkami przepiórczymi w koszulkach i białym kremem balsamico

    Wiosenna sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami, jajkami przepiórczymi w koszulkach i białym kremem balsamico

  • Grzanki z pastą serowo-ziołową, jajecznicą i wędzoną sielawą

    Grzanki z pastą serowo-ziołową, jajecznicą i wędzoną sielawą

  • Szpinak z serem Lazur i suszonymi pomidorami

    Szpinak z serem Lazur i suszonymi pomidorami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×