RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse, wędzonym łososiem norweskim i świeżo tartym parmezanem

Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse, wędzonym łososiem norweskim i świeżo tartym parmezanem
Okazje:
Romantyczna kolacja
Sezon na...
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

400 g ugotowanego linguine truflowego
150 g zielonych szparagów
2 duże pomidory concasse (miąższ pokrojony w kostkę)
300 ml śmietany 36%
100 g wędzonego łososia norweskiego
2 cebule dymki
40 g świeżo tartego parmezanu
Przyprawa do spaghetti Prymat do smaku
100 g sera mascarpone
1/2 pęczka rukoli
Sól czosnkowa
pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przygotowanie

Szparagi obrać, umyć i ugotować we wrzącej wodzie z dodatkiem soli i cukru. Na dużej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, zeszklić cebulę, wlać śmietanę, a gdy sos zacznie gęstnieć dodać ser mascarpone. Całość doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do spaghetti Prymat. Następnie do sosu dodać szparagi i pokrojonego w paski łososia. Ciepły makaron wymieszać z sosem i rukolą, ułożyć na talerzach, posypać pomidorami concasse i parmezanem.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pieczone polędwiczki ze strusia podane na figach z balsamico

    Pieczone polędwiczki ze strusia podane na figach z balsamico

  • Tatar z łososia z żurawiną amerykańską

    Tatar z łososia z żurawiną amerykańską

  • Ślimaki a la Robert

    Ślimaki a la Robert

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×