RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem

Biała kiełbasa z cebulą i kminkiem
Pory roku:
Wiosna
Okazje:
Wielkanoc

Składniki:

Liczba osób:

400 g surowej
białej kiełbasy
2 ząbki czosnku
2 duże
pokrojone w piórka cebule
2 łyżki oleju rzepakowego
Sól
pieprz czarny mielony
pieprz ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy
kminek Prymat do smaku
Kilka ugotowanych jajek przepiórczych do dekoracji

Przygotowanie

W garnku zagotować wodę z ziarnami pieprzu, zielem angielskim, liściem laurowym i ząbkami czosnku. Zmniejszyć ogień i włożyć białą kiełbasę. Parzyć przez około 20-25 minut, starając się nie doprowadzić do wrzenia.
Cebulę zeszklić na oleju rzepakowym, doprawiając solą, pieprzem i kminkiem. Kiełbasę wyjąć z wody, pokroić na kawałki (ew. obrać ze skóry) i ułożyć na aromatycznej cebuli.
Podawać z przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi i puszystym chrzanem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pieczony schab w ziołach

    Pieczony schab w ziołach

  • Pieczona cielęcina w tymianku z bakaliami

    Pieczona cielęcina w tymianku z bakaliami

  • Biała kiełbasa z jajkiem i ćwikłą

    Biała kiełbasa z jajkiem i ćwikłą

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×