RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Truskawki smażone z pomarańczami i rozmarynem

Truskawki smażone z pomarańczami i rozmarynem

Składniki:

Liczba osób:

500 g świeżych truskawek
300 g cukru
2 pomarańcze
Sok z 2 pomarańczy
3 gałązki rozmarynu

Przygotowanie

Pomarańcze umyć, obrać i wyfiletować, rozmaryn drobno pokroić. Cukier skarmelizować delikatnie na patelni, aby uzyskał jasnobrązowy kolor. Dodać odszypułkowane, umyte i osuszone truskawki, sok z pomarańczy, rozmaryn i filetowane pomarańcze. Całość smażyć przez chwilę, a następnie przełożyć do naczyń. Tak przygotowany deser można podawać z lodami waniliowymi.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Fricasse ze strusia z suszonymi owocami i świeżą miętą

    Fricasse ze strusia z suszonymi owocami i świeżą miętą

  • Szaszłyki z kurczaka z sosem z mango i żurawiny amerykańskiej

    Szaszłyki z kurczaka z sosem z mango i żurawiny amerykańskiej

  • Norweskie filety śledziowe z grubo mielonym czarnym pieprzem i sałatką warzywną

    Norweskie filety śledziowe z grubo mielonym czarnym pieprzem i sałatką warzywną

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×