RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Sushi nigiri

Sushi nigiri
Okazje:
Domowe party
Romantyczna kolacja

Składniki:

20g ugotowanego ryżu sushi wymieszanego z zalewą
Chrzan wasabi do smaku
Ok. 10 g plaster łososia norweskiego lub innej ryby

Przygotowanie

Z ryżu uformować kulki, lekko zgnieść boki palcami, na górną część ryżu nałożyć odrobinę chrzanu wasabi, a na nim rozłożyć łososia Nigiri należy podawać z imbirem i sosem sojowym.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pappardelle z sosem z żurawiny amerykańskiej i orzechów włoskich

    Pappardelle z sosem z żurawiny amerykańskiej i orzechów włoskich

  • Sałatka śledziowa z selerem naciowym i gruszką

    Sałatka śledziowa z selerem naciowym i gruszką

  • Suflet serowy

    Suflet serowy

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×