RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Sałatka śledziowa z selerem naciowym i gruszką

Sałatka śledziowa z selerem naciowym i gruszką
Okazje:
Domowe party
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

300 g filetów ze śledzia
150 g selera naciowego
200 g gruszki w lekkim syropie
100 g pokrojonej w drobna kostkę cebuli
1 łyżka posiekanej kolendry
4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
Sól
pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przygotowanie

Wymoczone filety śledziowe pokroić w cienkie paski, dodać pokrojoną w półplasterki gruszkę, seler naciowy i cebulę. Jogurt naturalny połączyć z majonezem, dodać kolendrę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Zupa kasztanowa z krewetkami i żurawiną

    Zupa kasztanowa z krewetkami i żurawiną

  • Pierogi nadziewane mięsem kaczki podane z sałatą rukola, suszonymi pomidorami oraz sosem miodowo-balsamicznym

    Pierogi nadziewane mięsem kaczki podane z sałatą rukola, suszonymi pomidorami oraz sosem miodowo-balsamicznym

  • Roladki z polędwiczek wieprzowych z omletem borowikowym i liśćmi szpinaku

    Roladki z polędwiczek wieprzowych z omletem borowikowym i liśćmi szpinaku

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×