To już ostatnia okazja, by powalczyć o wyjątkową nagrodę w naszym konkursie – kolację specjalną w Restauracji N31. Odpowiedzcie na proste zadanie konkursowe, którego tematem tym razem są desery. Nawet jeśli nie jesteście z Warszawy, wygrana w konkursie może stanowić doskonały pretekst, by odwiedzić stolicę. Wizyta w dobrej restauracji, gdzie gotuje się zgodnie z najnowszymi […]
Zobacz więcej23-24 stycznia – kulinarna wyprawa śladami Mickiewicza na Litwę. Istne bogactwo doznań i ogrom przysmaków. Przepiękne Wilno i doskonała kuchnia, a w niej: – Didžkukuliai, Cepelinai (cepeliny) – przypominające polskie kartacze, ale ciasto przygotowywane jest z przewagą gotowanych ziemniaków, – Čeburėkai (czebureki) – podobne do polskich pierogów z nadzieniem mięsnym, warzywnym, grzybowym itp., ale większe […]
Zobacz więcejNowy tydzień rozpoczynamy od startu kolejnej tury konkursu, w którym powalczyć można o atrakcyjną nagrodę – specjalną kolację w warszawskiej Restauracji N31, której gospodarzem jest mistrz kulinarny Robert Sowa. W I turze mieliście okazję zmierzyć się z zadaniem wyboru jednego z wytrawnych dań z autorskiego menu Roberta Sowy. Otrzymaliśmy całą lawinę inspirujących odpowiedzi, z których […]
Zobacz więcej14 stycznia 2016 Robert Sowa uczestniczył w Forum Branży Eventowej organizowanym w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie. Robert uczestniczył w charakterze eksperta w panelu, podczas którego dyskutowano, czy catering to wyzwanie dla event menedżera. Wraz z Robertem Sową w dyskusji uczestniczyli: Ewa Paciorek (Dyrektor Sprzedaży Cateringu Batida), Artur Zymerman (prezes Grupy Belvedere), Michał Kozak […]
Zobacz więcejW środę, 13 stycznia 2016, Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem, odwiedził Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych Małopolska Szkoła Gościnności im. Tytusa Chałubińskiego w Myślenicach. W ramach spotkania odbyły się dwie tury warsztatów kulinarnych dla uczniów kierunków gastronomicznych, podczas których młodzież przygotowała, a następnie degustowała trzy dania: orientalny krem z marchewki z marynowanym imbirem, kolendrą i krewetkami; […]
Zobacz więcejRestauracja N31 to zupełnie nowe miejsce na kulinarnej mapie stolicy. Mistrz kulinarny Robert Sowa zaprasza do skosztowania pysznych, wybitnie zaserwowanych potraw z menu autorskiego. Z tej okazji przygotowaliśmy dla Was wyjątkowy konkurs, w którym do wygrania jest kolacja w N31! Odpowiedz na proste pytanie Zasady konkursu są niezwykle proste. Wystarczy odwiedzić profil Doradcy Smaku na […]
Zobacz więcejZdrowych, wesołych, niezapomnianych, magicznych i oczywiście smacznych Świąt Bożego Narodzenia oraz cudownego 2016 roku 🙂
Zobacz więcejW niedzielę, 13 grudnia, Robert Sowa opowiadał o wieprzowinie w Alchemii Zdrowia i Urody na antenie TVP Warszawa. Robert Sowa nie wyobraża sobie dobrej polskiej restauracji bez wieprzowiny. Polędwiczka wieprzowa, żeberka, boczek, golonka, czy kotlet schabowy z kostką smażony na smalcu – to klasyki polskiej kuchni, na których zbudowana jest nasza tradycja kulinarna, więc nie […]
Zobacz więcej8 grudnia w N31 restaurant & bar by Roberta Sowa odbyła się promocja książki Jana Kuronia „Sprytna kuchnia, czyli kulinarna ekonomia”. Na wydarzeniu pojawiło się wiele gwiazd, m.in. Hanna Bakuła, Jan Nowicki, Danuta Błażejczyk, Mariusz Totoszko, Lidia Kopania i Agnieszka Wielgosz. W tym ważnym dniu kucharza wspierała żona Aneta. Impreza odbyła się w nowej restauracji Roberta Sowy, […]
Zobacz więcej