WYDARZYŁO SIĘ…

O serach w wielkopolskiej telewizji kablowej PROART

O serach w wielkopolskiej telewizji kablowej PROART

W poniedziałek, 23 listopada 2009, przy okazji obchodów 80-lecia Spółdzielni Mleczarskiej LAZUR, Robert Sowa udzielił wywiadu wielkopolskiej telewizji kablowej PROART. Tematem rozmowy były sery pleśniowe na polskich stołach oraz liczne możliwości ich wykorzystania w kuchni.

Zobacz więcej
O Sylwestrze w Radiu VOX FM

O Sylwestrze w Radiu VOX FM

W poniedziałek, 23 listopada 2009, Robert Sowa pojawił się na antenie Radia VOX FM, proponując słuchaczom kulinarne szaleństwa na Sylwestra.

Zobacz więcej
„Smaki Dzień Dobry TVN”

„Smaki Dzień Dobry TVN”

W piątek, 20 listopada 2009 roku, program Dzień Dobry TVN obchodził swoje czwarte urodziny. Z okazji jubileuszu w studiu pojawiły się wszystkie pary prowadzące program, czyli Dorota Wellman i Marcin Prokop, Joanna Pieńkowska i Wojtek Jagielski, Magda Mołek i Andrzej Sołtysik, Kinga Rusin i Bartosz Węglarczyk oraz dyrektor programowy TVN Edward Miszczak.

Zobacz więcej
O zdrowych przekąskach w Superstacji

O zdrowych przekąskach w Superstacji

W sobotę, 14 listopada 2009 roku, Robert Sowa był gościem porannego programu „Dzień Dobry Polsko” emitowanego w Superstacji. Tematem rozmowy były zdrowe i bogate w witaminy przekąski na jesienne dni.

Zobacz więcej
O gęsinie w TVN 24

O gęsinie w TVN 24

W środę, 11 listopada 2009 roku, Robert Sowa wypowiadał się na antenie TVN 24 na temat polskiej potrawy narodowej, którą powinniśmy serwować tego dnia. Amerykanie mają swojego indyka na Dzień Dziękczynienia, a zdaniem Roberta Polacy zgodnie z przysłowiem „Na św. Marcina, najlepsza gęsina” powinni powrócić do chlubnej tradycji spożywania polskiej gęsi w Narodowe Święto Niepodległości.

Zobacz więcej
Wspomnienia Maćka Kuronia w Radiowej Trójce

Wspomnienia Maćka Kuronia w Radiowej Trójce

W niedzielę, 1 listopada 2009, Robert Sowa wspominał na antenie Radiowej Trójki swojego kolegę i wielką postać polskiej gastronomii- Macieja Kuronia.
Robert opowiedział o wspólnych przygodach kulinarnych, które połączyły go z Maciejem Kuroniem na drodze ich zawodowej pasji.

Zobacz więcej
O kuchniach regionalnych w TVP Kielce

O kuchniach regionalnych w TVP Kielce

W czwartek, 15 października 2009, Robert Sowa wystąpił w TVP Kielce w programie o kuchniach regionalnych. Zdaniem Roberta bardzo ważnym elementem po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej jest dbanie, kultywowanie i promowanie produktów regionalnych, a co za tym idzie również tradycyjnej kuchni.

Zobacz więcej
O kulinariach na targach Gastro-Tech w Radiu Kielce

O kulinariach na targach Gastro-Tech w Radiu Kielce

W czwartek, 15 października 2009 roku, Robert Sowa wystąpił na antenie Radia Kielce w audycji poświęconej atrakcjom kulinarnym towarzyszącym targom „Gastro-Tech”.

Zobacz więcej
O zaletach czekolady w Radiu Euro

O zaletach czekolady w Radiu Euro

W piątek, 16 października 2009, Robert Sowa opowiedział słuchaczom Polskiego Radia EURO o zaletach czekolady. Pomijając niezwykłe walory smakowe, Robert podkreślił pozytywny wpływ gorzkiej czekolady na nasz organizm.

Zobacz więcej