‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Otwarcie nowej Sali Balowej w Hotelu Jan III Sobieski

Prezentacja, która odbyła się tego wieczoru miała na celu pokazanie kontrahentom z grupy MICE (Meetings-Incentives-Conferences-Events) możliwości zmodernizowanej Sali Balowej Marysieńka. Uroczystość poprowadził duet kulinarno-dziennikarski w składzie: Robert Sowa i Artur Orzech.  

 otwarciesalisobieski014.jpgotwarciesalisobieski072.jpg

- "Chcielibyśmy, aby nasi klienci wiedzieli, że Hotel Jan III Sobieski idzie z duchem czasu, rozwija się i przekształca z myślą o nich – mówi Martyna Idźkowska, zajmująca stanowisko Sales Manager MICE & Leisure  - Iluminacje świetlne, propozycje aranżacji stołów oraz dekoracje, jakie przygotowaliśmy miały na celu upewnienie naszych gości o naszej pozycji wśród sal balowych Warszawy. Marysieńka jest obecnie najnowszą sala balową stolicy, która standardami nie odbiega od propozycji pięciogwiazdkowych obiektów".

otwarciesalisobieski011.jpg

Najważniejsze zmiany, jakich dokonano w Sali Balowej to przede wszystkim generalny remont obejmujący nową wykładzinę, tapety i żyrandole. Zmieniła się również aranżacja stołów i krzeseł oraz wygląd bufetów. Obecnie sala o powierzchni 1000 m² może pomieścić 500 osób w formie zasiadanej przy okrągłych stołach. Wyposażono ją ponadto w  profesjonalny sprzęt nagłośnieniowy i oświetleniowy. 

otwarciesalisobieski027.jpgotwarciesalisobieski038.jpg

Specjalnie na tę okazję patron kulinarny hotelu Robert Sowa przygotował wyśmienite potrawy. W menu znalazły się m.in.: marynowany łosoś norweski w sosie homarowym z krewetkami i koniakiem, roladki z gęsi z musem grzybowym, krewetki na liściach cykorii z musem z bakłażana, mus z wątróbek z truskawką na chałce, pieczona kaczka z aromatycznymi jabłkami i gruszkami z sosem jarzębinowym oraz comber z jagnięciny nowozelandzkiej z sosem czosnkowo-rozmarynowym.

 otwarciesalisobieski001.jpgotwarciesalisobieski028.jpg

Na gości czekały również stacje live cooking, przy których kucharze na oczach gości przygotowywali: makarony (z sosami: pomidorowym, serowym lub pesto z suszonymi pomidorami) oraz krewetki (balsamico, pesto lub z aromatycznymi pomidorami i ziołami). O słodką stronę wieczoru i przepiękny bufet deserowy zadbała Bożena Sikoń, której kompozycje jak zawsze zachwyciły gości, zarówno pod względem wizualnym, jak i smakowym. 

otwarciesalisobieski017.jpgotwarciesalisobieski018.jpg

Dla uczestników tego wydarzenia przygotowano również ciekawe niespodzianki. Atrakcją wieczoru było losowanie cennych nagród m.in. pobytów w hotelach należących do grupy Vienna International Hotels & Resorts.  O miłą atmosferę spotkania zadbał kwartet smyczkowy – The Strings.