Kolacja Food Design w Białymstoku to połączenie designu z najlepszymi smakami. Było pięknie, miło i przede wszystkim smacznie. Dziękuje Szefom za współpracę, a organizatorom za zaproszenie. Ekipa gotująca to Joanna Klimas Profus, Janusz Profus, Marcin Budynek, Ewelina Łapińska oraz moja skromna osoba. Za wina odpowiadała Joanna Sanchez.
Zobacz więcejFinał Bocuse d’Or Poland, gdzie miałem przyjemność być gościem specjalnym w moim rodzinnym Krakowie. Wielkie święto kulinarne na światowym poziomie!
Zobacz więcejPrzyjaźń francusko-polska ma się dobrze, czego dowodem jest coroczna gala French Touche la belle vie. Rozrywka na najwyższym poziomie, spotkanie ludzi biznesu i after party ze znakomitymi francuskimi przysmakami. Dziękuje za zaproszenie i widzimy się za rok!
Zobacz więcejWyjątkowe menu przygotowane przez grono zacnych szefów w pięknym obiekcie dla specjalnych gości- to podsumowanie wczorajszego wydarzenia „Kolacji na szczycie góry” w hotelu Seidorf Mountain Resort Było smacznie i bardzo sympatycznie. A! I był też super prowadzący (dostąpiłem tego zaszczytu 🙂 Dziękuje za super czas!
Zobacz więcej9 edycja Kulinarnego Rajdu Mistrzów za nami! Miło było ponownie spotkać się w gronie jurorskim i oceniać zmagania młodych szefów kuchni. Do zobaczenia za rok!
Zobacz więcejZ wielka radością informuję, że właśnie ukazała się moja nowa książka-pachnąca i smaczna. „Coś pysznego” to 80 przepisów, które odmienią Waszą kuchnię…a więc gotujcie ze mną!
Zobacz więcejMnóstwo regionalnych dań, wielu znanych smakoszy oraz ciekawych rozmów- krótkie podsumowanie corocznej imprezy „Sąsiedzi przy stole” w Suwałkach. Dziękuje za super czas.
Zobacz więcejOgólnopolska Inauguracja Europejskich Dni Dziedzictwa pod hasłem „Smaki Dziedzictwa” Z szefem Rafałem Godziemskim z przygotowaliśmy mnóstwo pysznych dań, Kruszwica przyjęła nas bardzo gościnnie – dziękujemy!
Zobacz więcejTo był krótki, ale jakże smaczny wyjazd. Mój kolejny pobyt w Grecji to poznawanie słynnej wyspy Mykonos. Mykonos to wyspa położona na Morzu Egejskim, w samym sercu archipelagu Cyklady, jest znana nie tylko z dobrze rozbudowanej bazy dla turystów, ale również jak sie okazuje ze smacznej kuchni. Podstawą sa tu oczywiście owoce morza- przepyszne krewetki, […]
Zobacz więcej