RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Zupa krem z cukinii z białą czekoladą

Zupa krem z cukinii z białą czekoladą
Okazje:
Romantyczna kolacja

Składniki:

Liczba osób:

300 g cukinii
50 g cebuli
250 ml bulionu drobiowego
50 g masła
100 g śmietany
150 g mlecznej białej czekolady
Prażone płatki migdałów do dekoracji
Sól
pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przygotowanie

W rondlu rozpuścić masło, dodać pokrojoną w drobną kostkę cukinię i cebulę, dusić do miękkości. Dodać bulion i gotować ok. 10 minut. Następnie zupę zmiksować, dodać śmietanę i białą czekoladę. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, doprowadzić do wrzenia. Zupę podawać w bulionówkach udekorowaną prażonymi migdałami i listkami mięty.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse, wędzonym łososiem norweskim i świeżo tartym parmezanem

    Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse, wędzonym łososiem norweskim i świeżo tartym parmezanem

  • Sałatka z mango, melona, awokado i krewetek koktajlowych

    Sałatka z mango, melona, awokado i krewetek koktajlowych

  • Sałatka gruszkowa z koprem włoskim, orzechami nerkowca i włoskim sosem vinaigrette

    Sałatka gruszkowa z koprem włoskim, orzechami nerkowca i włoskim sosem vinaigrette

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×