RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Delikatny krem z zielonego groszku

Delikatny krem z zielonego groszku
Okazje:
Obiad

Składniki:

2 szklanki świeżego lub mrożonego groszku
2 łyżki masła
1 pokrojona w kostkę cebula
2 1/2 szklanki bulionu warzywnego Kucharek
1/2 szklanki śmietany kremówki 36%
Sól
cukier do smaku

Przygotowanie

W garnku rozpuścić masło, dodać cebulę i groszek, wymieszać i podsmażyć. Dodać bulion i gotować przez chwilę, aż groszek będzie miękki. Następnie całość zmiksować, przetrzeć przez sito, dodać cukier i odrobinę soli do smaku. Zupę można podawać z lekko kwaśną, ubitą śmietaną i grzankami.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Filet z sandacza marynowany w pieprzu cytrynowym podany z rukolą

    Filet z sandacza marynowany w pieprzu cytrynowym podany z rukolą

  • Kurczak po marokańsku z warzywami, migdałami i orzechami nerkowca

    Kurczak po marokańsku z warzywami, migdałami i orzechami nerkowca

  • Grillowany ser kozi z figami i konfiturą z czarnej porzeczki z kardamonem

    Grillowany ser kozi z figami i konfiturą z czarnej porzeczki z kardamonem

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×