RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Flaki z imbirem, majerankiem, węgierską pastą chili i aromatycznym chlebem wiejskim

Flaki z imbirem, majerankiem, węgierską pastą chili i aromatycznym chlebem wiejskim
Pory roku:
Jesień
Zima
Okazje:
Domowe party
Obiad

Składniki:

Liczba osób:

100 g ugotowanych flaków wołowych
400 ml wywaru z wołowiny Kucharek
50 g marchwi
50 g selera
1/2 cebuli
1 łyżka masła
1 łyżka zasmażki
1 łyżka węgierskiej papryki w paście
1/2 łyżeczki słodkiej papryki Prymat
1/4 łyżeczki marynowanego imbiru
1/8 łyżeczki mielonego kardamonu
1 listek laurowy Prymat
1/4 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu Prymat
Sól
majeranek
gałka muszkatołowa Prymat

Przygotowanie

Warzywa umyć, pokroić w paseczki i podsmażyć na maśle. Ugotowane flaki odcedzić, dodać do nich warzywa i całość zalać wywarem wołowym. Podczas, gdy flaki gotują się na małym ogniu, dodać przyprawy: słodką paprykę, posiekany imbir, gałkę muszkatołową, węgierską pastę paprykową, kardamon, liść laurowy, sól, pieprz oraz zasmażkę. Tak doprawione flaki ugotować do miękkości i podawać z wiejskim chlebem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Zupa grzybowa z żurawiną amerykańską

    Zupa grzybowa z żurawiną amerykańską

  • Orientalna zupa z grzybów leśnych ze świeżą kolendrą i ziarnami sezamu

    Orientalna zupa z grzybów leśnych ze świeżą kolendrą i ziarnami sezamu

  • Muffiny z żurawiną amerykańską i orzechami włoskimi

    Muffiny z żurawiną amerykańską i orzechami włoskimi

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×