RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Wątróbki z dorsza w pomidorach podane na chrupiącej bagietce

Wątróbki z dorsza w pomidorach podane na chrupiącej bagietce
Okazje:
Boże Narodzenie
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

400 g marynowanych wątróbek z dorsza w naturalnej zalewie
Sos pomidorowy:
100 g pomidorów pelati
2 łyżki oliwy z oliwek
2 pokrojone w kostkę szalotki
1 łyżeczka małych kaparów Smak
Sok z 1/2 cytryny
Sól czosnkowa
chili pieprz cayenne
oregano Prymat do smaku
4 kromki bagietki
Sałata roszponka do dekoracji
1 pokrojona w cząstki cytryna
4 pomidorki cherry

Przygotowanie

Wszystkie składniki sosu dokładnie zmiksować i doprawić do smaku. Wątróbki odcedzić z zalewy i ostrożnie połączyć z przygotowanymi pomidorami. Całość delikatnie ułożyć na zrumienionej w tosterze bagietce. Skropić pozostałym sosem, udekorować roszponką, pomidorami cherry i cząstkami cytryny.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Roladki ze śledzia z musem z łososia

    Roladki ze śledzia z musem z łososia

  • Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową podany z łazankami

    Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową podany z łazankami

  • Kapusta z grochem i suszonymi grzybami

    Kapusta z grochem i suszonymi grzybami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×