RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Czekolada na gorąco z przyprawami korzennymi

Czekolada na gorąco z przyprawami korzennymi

Składniki:

Liczba osób:

1 l mleka
500 ml śmietany 36%
500 g gorzkiej czekolady
1 łyżeczka przypraw korzennych

Przygotowanie

Mleko i śmietanę zagotować. Czekoladę pokroić na małe kawałki i stopniowo dodawać do mleka, cały czas mieszając. Dodać przyprawy korzenne i gotować kilka minut na małym ogniu. Gotowa do picia czekolada powinna być lekko zagęszczona i jedwabista.  

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Zrazy ze strusia z farszem grzybowo-jajecznym podane z kaszą mazurską i młodą marchewką

    Zrazy ze strusia z farszem grzybowo-jajecznym podane z kaszą mazurską i młodą marchewką

  • Ragoût z dyni z żurawiną amerykańską

    Ragoût z dyni z żurawiną amerykańską

  • Śledź norweski z jabłkami, kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem

    Śledź norweski z jabłkami, kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×