RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Sos żurawinowy

Sos żurawinowy
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

125 g suszonej żurawiny amerykańskiej
300 ml nektaru żurawinowego
1-2 łyżki cukru
Starta skórka z 1 pomarańczy
Sól
czarny pieprz
goździki
gałka muszkatołowa Prymat

Przygotowanie

Żurawinę gotować 10 minut z dodatkiem nektaru, cukru i skórki pomarańczowej, cały czas mieszając. Sos lekko osolić i wystudzić.
Sos żurawinowy można doprawić wedle własnego uznania mielonymi goździkami, świeżo startą gałką muszkatołową lub drobno startym świeżym imbirem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Ragoût z dyni z żurawiną amerykańską

    Ragoût z dyni z żurawiną amerykańską

  • Smażony ser camembert z sosem tatarskim z żurawiną

    Smażony ser camembert z sosem tatarskim z żurawiną

  • Cosmopolitan

    Cosmopolitan

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×