RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Smażony ser camembert z sosem tatarskim z żurawiną

Smażony ser camembert z sosem tatarskim z żurawiną
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party

Składniki:

Liczba osób:

250 g sera camembert
1 jajko
100 g bułki tartej
tłuszcz do smażenia
Sos:
200 g majonezu sałatkowego
1 łyżka słodkiej musztardy
1 łyżka słodko-kwaśnego sosu chili
25 g orzechów włoskich
60 g suszonej żurawiny amerykańskiej
2 korniszony
Sól
pieprz do smaku
1/2 opakowania rzeżuchy

Przygotowanie

Majonez wymieszać z musztardą i sosem chili. Orzechy posiekać i uprażyć. Żurawinę posiekać. Korniszony pokroić w drobną kostkę. Orzechy, żurawinę i korniszony dodać do majonezu i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Rzeżuchę ściąć i dodać do sosu.
Jajko roztrzepać. Camembert przekroić na pół, obtoczyć w jajku i bulce tartej. Panierowany camembert usmażyć na złotobrązowy kolor. Podawać zaraz po przygotowaniu z sosem tatarskim z żurawiną.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Zupa krem z mniszka lekarskiego z szałwią i płatkami sera Bursztyn

    Zupa krem z mniszka lekarskiego z szałwią i płatkami sera Bursztyn

  • Pappardelle z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Pappardelle z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • Mus z wątróbek drobiowych w zielonym pieprzu z galaretką malinową

    Mus z wątróbek drobiowych w zielonym pieprzu z galaretką malinową

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×