RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Słodki pucharek jogurtowy z żurawiną amerykańską

Słodki pucharek jogurtowy z żurawiną amerykańską
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Na letnie upały
Śniadanie

Składniki:

Liczba osób:

300 g świeżych lub mrożonych malin
250 ml maślanki
500 g chudego jogurtu
1 łyżeczka startej skórki z cytryny
1 opakowanie cukru wanilinowego
4 łyżki brązowego cukru
100 g suszonej żurawiny amerykańskiej
30 g orzechów włoskich
1 łyżeczka oleju
mięta lub melisa do dekoracji

Przygotowanie

Maliny przetrzeć przez sito, wymieszać z maślanką, jogurtem, skórką z cytryny, cukrem wanilinowym i 2 łyżkami brązowego cukru. Dodać ok. 2/3 żurawiny i dobrze schłodzić. Orzechy posiekać i uprażyć na odrobinie rozgrzanego oleju. Orzechy, pozostałą część cukru i resztę żurawiny wymieszać i powstałą mieszanką posypać jogurt. Przed podaniem udekorować listkami świeżej mięty lub melisy.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Panna cotta z mleka sojowego z granitą szczawiową

    Panna cotta z mleka sojowego z granitą szczawiową

  • Chłodnik z pomidorów malinowych z truskawkami i guacamole

    Chłodnik z pomidorów malinowych z truskawkami i guacamole

  • Sałatka z bobu

    Sałatka z bobu

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×