RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Roladki z łososia norweskiego nadziewane serem ricotta z kurkami i ziołami podane z sosem jogurtowym

Roladki z łososia norweskiego nadziewane serem ricotta z kurkami i ziołami podane z sosem jogurtowym
Okazje:
Sezon na...

Składniki:

Liczba osób:

300 g wędzonego łososia norweskiego w plastrach
100 g sera ricotta
1 cebula
1 łyżka parmezanu
Sól czosnkowa
pieprz czarny mielony
tymianek
bazylia Prymat do smaku
50 ml koniaku
100 g kurek
4 łyżki oliwy z oliwek
Sos:
150 ml jogurtu naturalnego
Sok z 1/2 cytryny
3 łyżki czerwonego kawioru
Sól
cukier
pieprz czarny mielony Prymat do smaku
1 łyżeczka posiekanego świeżego koperku

Przygotowanie

Kurki oczyścić, umyć i podsmażyć na oliwie z oliwek. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i koniak, całość doprawić do smaku bazylią, tymiankiem, solą czosnkową i pieprzem. Odstawić do wystudzenia.
Jogurt połączyć z kawiorem, dodać sok z cytryny i odrobinę kopru. Doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Ser przełożyć do miski, dodać podsmażone kurki i parmezan, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Na plastrach wędzonego łososia norweskiego ułożyć łyżkę masy z sera ricotta i kurek, zawijać formując roladki
Roladki podawać ze schłodzonym sosem jogurtowym udekorowane świeżym koperkiem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pieczony łosoś w złocistej kruszonce podany z kurkami smażonymi z kapustą pak choi, pomidorami cherry i ciemnym kremem balsamico

    Pieczony łosoś w złocistej kruszonce podany z kurkami smażonymi z kapustą pak choi, pomidorami cherry i ciemnym kremem balsamico

  • Duszone podudzia z indyka po myśliwsku z grzybami leśnymi

    Duszone podudzia z indyka po myśliwsku z grzybami leśnymi

  • Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse, wędzonym łososiem norweskim i świeżo tartym parmezanem

    Linguine truflowe z zielonymi szparagami, pomidorami concasse, wędzonym łososiem norweskim i świeżo tartym parmezanem

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×