RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego podane z emulsją z chrzanu wasabi, białą rzepą, marynowanym imbirem i sosem sojowym z ziarnami sezamu

Cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia norweskiego podane z emulsją z chrzanu wasabi, białą rzepą, marynowanym imbirem i sosem sojowym z ziarnami sezamu
Okazje:
Domowe party
Romantyczna kolacja
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

250 g świeżego fileta z tuńczyka bez skóry
250 g świeżego fileta z łososia bez skóry
50 g chrzanu wasabi
80 g marynowanego imbiru
200 g białej rzepy
100 ml słodkiego sosu sojowego
1 łyżeczka palonych ziaren sezamu

Przygotowanie

Wyselekcjonowane, najwyższej jakości filety z tuńczyka i łososia dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Używając noża do ryb pokroić łososia i tuńczyka na plastry grubości 5 mm i ułożyć na talerzu.
Podawać z plastrami marynowanego imbiru, puszystym chrzanem wasabi, obraną i pokrojoną w słupki białą rzepą oraz słodkim sosem sojowym z palonymi ziarnami sezamu.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Foie gras z konfiturą pomidorową i sosem malinowym

    Foie gras z konfiturą pomidorową i sosem malinowym

  • Comber jagnięcy aromatyzowany rozmarynem podany z ragout pomidorowo-fasolowym

    Comber jagnięcy aromatyzowany rozmarynem podany z ragout pomidorowo-fasolowym

  • Spring rolls z wędzonym na gorąco pstrągiem podane ze słodkim sosem sojowym aromatyzowanym imbirem i chili

    Spring rolls z wędzonym na gorąco pstrągiem podane ze słodkim sosem sojowym aromatyzowanym imbirem i chili

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×