RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Racuszki z dyni i cukinii podane z greckim jogurtem i czerwonym kawiorem

Racuszki z dyni i cukinii podane z greckim jogurtem i czerwonym kawiorem
Okazje:
Domowe party
Obiad

Składniki:

Liczba osób:

1/4 obranej i oczyszczonej dyni
1 oczyszczona z nasion cukinia
2 jajka
100 g mąki pszennej
80 g pestek dyni
Kilka gałązek świeżego koperku
2 ząbki czosnku
Olej słonecznikowy do smażenia
250 g jogurtu greckiego
50 g kiełków groszku szparagowego
1 cytryna
Sól
pieprz czarny Prymat do smaku

Przygotowanie

Dynię i cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach, oprószyć solą, chwilę odczekać, a następnie odcisnąć zbędną wodę. Dodać jajka, mąkę, pestki dyni oraz posiekany czosnek i koperek, wszystkie składniki dokładnie połączyć i doprawić do smaku.
Na gorącej oliwie usmażyć okrągłe racuszki, a następnie ułożyć je na talerzach i podawać z kiełkami, greckim jogurtem, czerwonym kawiorem oraz cząstką cytryny.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Norweskie filety śledziowe z grubo mielonym czarnym pieprzem i sałatką warzywną

    Norweskie filety śledziowe z grubo mielonym czarnym pieprzem i sałatką warzywną

  • Zapiekanka z białej kapusty i żurawiny amerykańskiej

    Zapiekanka z białej kapusty i żurawiny amerykańskiej

  • Grzanki z omletem, serem gorgonzola i sosem z żurawiny amerykańskiej

    Grzanki z omletem, serem gorgonzola i sosem z żurawiny amerykańskiej

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×