RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Krem brulee z malinami

Krem brulee z malinami
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
Romantyczna kolacja
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

10 żółtek
180 g cukru
250 ml mleka
750 ml śmietany
Ziarenka z 2 lasek wanilii
Brązowy cukier do posypania deseru
Maliny do dekoracji

Przygotowanie

Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko, śmietanę i ziarenka wanilii podgrzać, połączyć z żółtkami i delikatnie wymieszać. Masę przelać do żaroodpornych miseczek i ustawić na wypełnionej wodą blasze z wysokim rantem. Krem brulee piec 2 godziny w temperaturze 150ºC.
Po upieczeniu miseczki wyjąć z wody, posypać brązowym cukrem i ponownie wstawić do rozgrzanego pieca, aby cukier się skarmelizował. Przed podaniem deser udekorować malinami. 

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Fricasse ze strusia z suszonymi owocami i świeżą miętą

    Fricasse ze strusia z suszonymi owocami i świeżą miętą

  • California roll

    California roll

  • Cielęcina z sosem z tuńczyka

    Cielęcina z sosem z tuńczyka

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×