RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Pappardelle z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Pappardelle z serem Lazur, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Domowe party
Obiad

Składniki:

Liczba osób:

1 pokrojona w kostkę cebula
1 wyciśnięty ząbek czosnku
100 ml oliwy z oliwek
50 ml białego wina
250 ml śmietany 36%
70 g suszonych pomidorów
200 g sparzonych liści szpinaku
Przyprawa do spaghetti Prymat
Sól czosnkowa
pieprz czarny mielony Prymat
150 g sera Lazur turkusowy
80 g sera parmezan
1 łyżka orzeszków piniowych do dekoracji

Przygotowanie

Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie, zalać białym winem, a następnie dodać ser pleśniowy i gotować na małym ogniu, aż ser się rozpuści. Całość zalać śmietaną i gotować, doprawiając do smaku solą, pieprzem i przyprawą do spaghetti Prymat. Pod koniec dodać pokrojony szpinak i suszone pomidory.
Makaron ugotować al dente we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Sos połączyć z makaronem, posypać tartym parmezanem i udekorować orzeszkami piniowymi.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Racuszki ziemniaczane z ziarnami zbóż podane z wędzoną piersią kaczki, prażonymi migdałami i konfiturą z pigwy

    Racuszki ziemniaczane z ziarnami zbóż podane z wędzoną piersią kaczki, prażonymi migdałami i konfiturą z pigwy

  • Zapiekanka z białej kapusty i żurawiny amerykańskiej

    Zapiekanka z białej kapusty i żurawiny amerykańskiej

  • Wolno pieczona gicz jagnięca z purée zielonego groszku z miętą

    Wolno pieczona gicz jagnięca z purée zielonego groszku z miętą

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×