RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Ślimaki a la Robert

Ślimaki a la Robert
Okazje:
Romantyczna kolacja

Składniki:

Liczba osób:

200 g ślimaków w marynacie z wody
soli
pieprzu
liścia laurowego i marchewki
150 g masła
50 g sparzonego szpinaku
50 ml białego wina
1/2 pęczka natki pietruszki
2 szalotki
Sól
czarny pieprz Prymat
3 ząbki czosnku
200 g sera Lazur błękitny
Miąższ z 4 pomidorów bez skóry

Przygotowanie

Odcedzone ślimaki udusić z masłem, czosnkiem, natką pietruszki, białym winem i szpinakiem. Doprawić do smaku, a następnie przełożyć do naczynia do zapiekania i zalać powstałym sosem. Na tak przygotowane ślimaki nałożyć ser Lazur błękitny i pomidory concasse. Całość zapiekać w temperaturze 160ºC do momentu pojawienia się żółtej skórki.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Krem brulee z malinami

    Krem brulee z malinami

  • Foie gras z patelni podane na karmelizowanych figach z płatkami róży

    Foie gras z patelni podane na karmelizowanych figach z płatkami róży

  • Krem ziemniaczany z porem, bobem i majerankiem

    Krem ziemniaczany z porem, bobem i majerankiem

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×