RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Panna cotta z mleka sojowego z granitą szczawiową

Panna cotta z mleka sojowego z granitą szczawiową
Pory roku:
Lato
Wiosna
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
Na letnie upały

Składniki:

Liczba osób:

Panna cotta:
500 ml mleka sojowego
100 g cukru
5 listków żelatyny
Granita szczawiowa:
500 ml świeżego soku ze szczawiu
przygotowanego w sokowirówce
100 ml soku ze szczawiu
150 ml syropu prostego (75 g cukru i 75 g wody)
Sok z cytryny

Przygotowanie

Panna Cotta: mleko zagotować z cukrem, zdjąć z ognia i dodać uprzednio namoczoną żelatynę. Przelać do pojemniczków i schłodzić.
Granita szczawiowa: wszystkie składniki mieszamy z sobą i mrozimy.
Panna cottę podawać z granitą szczawiową.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Sałatka z pomidorów malinowych, arbuza i owczego sera bundz z sosem miodowo-miętowym i prażonymi pestkami dyni

    Sałatka z pomidorów malinowych, arbuza i owczego sera bundz z sosem miodowo-miętowym i prażonymi pestkami dyni

  • Sałatka z bobu

    Sałatka z bobu

  • Sos żurawinowy

    Sos żurawinowy

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×