RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Orientalna zupa z grzybów leśnych ze świeżą kolendrą i ziarnami sezamu

Orientalna zupa z grzybów leśnych ze świeżą kolendrą i ziarnami sezamu
Pory roku:
Jesień
Okazje:
Domowe party
Obiad

Składniki:

Liczba osób:

200 g pokrojonych w plastry borowików
1 cebula
2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku
1 pokrojona w cienkie paseczki (julienne) marchewka
1/2 łyżeczki świeżego imbiru
1 mała tacka kiełków soi i słonecznika
Sos sojowy Kikkoman do smaku
1 l bulionu drobiowego Kucharek
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka oleju sezamowego
2 łyżki świeżo siekanej kolendry
1 łyżka upalonych ziaren sezamu
Sambal oelek
Sól
pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przygotowanie

W rondlu na rozgrzanej oliwie z oliwek z dodatkiem oleju sezamowego podsmażyć borowiki, cebulę, czosnek i marchew. Po 5 minutach dodać imbir, 2 łyżki sosu sojowego i bulion. Całość doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Pod koniec gotowania dodać świeże kiełki, kolendrę i ziarna sezamu oraz doprawić zupę do smaku.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Sznycel cielęcy z sosem żurawinowym i octem balsamicznym

    Sznycel cielęcy z sosem żurawinowym i octem balsamicznym

  • Cosmopolitan

    Cosmopolitan

  • Pieczeń wołowa z żurawiną amerykańską

    Pieczeń wołowa z żurawiną amerykańską

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×