RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Krem ze świeżych pomidorów z serem rokfor

Krem ze świeżych pomidorów z serem rokfor
Okazje:
Obiad

Składniki:

Liczba osób:

1 cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
3 pomidory bez skóry
300 ml bulionu drobiowego Kucharek
100 g sera rokfor
Sól
świeżo mielony czarny pieprz Prymat
cukier
1/2 łyżeczki sambal oelek
1/2 szklanki śmietany kremówki 36%
1 łyżka pestek dyni
Tymianek Prymat do smaku

Przygotowanie

Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na gorącej oliwie. Dodać pomidory, chwilę podgotować, wlać bulion i gotować 5 minut na dużym ogniu. Następnie dodać ¾ ilości pokrojonego na małe kawałki sera rokfor, doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i pastą  sambal oelek. Cały krem zmiksować, pod koniec zabielić śmietaną. Przed podaniem zupę posypać pozostałą częścią pokrojonego w kostkę sera rokfor i prażonymi pestkami dyni.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pikantne curry z kurczaka z orzechami nerkowca i świeżą kolendrą

    Pikantne curry z kurczaka z orzechami nerkowca i świeżą kolendrą

  • Risotto dyniowe z suszoną żurawiną amerykańską

    Risotto dyniowe z suszoną żurawiną amerykańską

  • Pieczony dorsz z salsą z papryki i kolendry

    Pieczony dorsz z salsą z papryki i kolendry

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×