RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Marynowane śledzie norweskie w czosnku i kolorowym pieprzu z rydzami i gruszkami

Marynowane śledzie norweskie w czosnku i kolorowym pieprzu z rydzami i gruszkami
Okazje:
Boże Narodzenie
Domowe party
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

600 g fileta ze śledzia norweskiego
Marynata:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
2 łyżki kolorowego pieprzu Prymat
1 łyżka miodu pszczelego
1 główka upieczonego czosnku
5 ziaren jałowca Prymat
5 ziaren ziela angielskiego Prymat
3 liście laurowe Prymat
Sok z 1 cytryny
1 gruszka marynowana w zalewie octowej
12 marynowanych rydzów
Mały pęczek świeżego koperku do dekoracji

Przygotowanie

Wymoczone w zimnej wodzie filety śledziowe osuszyć, obciąć końcówki, włożyć do marynaty przygotowanej poprzez połączenie wszystkich jej składników i odstawić na ok. 12 godzin. Filety śledziowe ułożyć na talerzach z marynowanymi rydzami i gruszkami, skropić marynatą, udekorować pieczonym czosnkiem i świeżym koprem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Comber z sarny z pikantną potrawką z dyni i żurawiny amerykańskiej

    Comber z sarny z pikantną potrawką z dyni i żurawiny amerykańskiej

  • Zapiekana polędwica wieprzowa w pikantnej kruszonce z majerankiem podana na aromatycznej soczewicy

    Zapiekana polędwica wieprzowa w pikantnej kruszonce z majerankiem podana na aromatycznej soczewicy

  • Tarta z kozim serem i żurawiną amerykańską

    Tarta z kozim serem i żurawiną amerykańską

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×