RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową podany z łazankami

Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową podany z łazankami
Pory roku:
Jesień
Zima
Okazje:
Boże Narodzenie
Obiad
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

2 łyżki oliwy truflowej
200 g pokrojonych w plastry ugotowanych borowików
1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
2 rozgniecione ząbki czosnku
50 ml winiaku klubowego
800 ml bulionu warzywnego
100 ml śmietany 36%
Sól
pieprz ziołowy
tymianek do smaku
160 g ugotowanych łazanek

Przygotowanie

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojone grzyby, cebulę i czosnek. Pod koniec smażenia podlać winiakiem, a gdy alkohol odparuje ,dodać do gotującego się rosołu (kilka grzybów pozostawić do dekoracji). Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Gdy grzyby będą miękkie, zupę dokładnie zmiksować, zabielić śmietaną i ponownie zagotować. Podawać z łazankami i podsmażonymi wcześniej plastrami grzybów.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Grillowany ser kozi z figami i konfiturą z czarnej porzeczki z kardamonem

    Grillowany ser kozi z figami i konfiturą z czarnej porzeczki z kardamonem

  • Zapiekanka z kapusty kiszonej i ziemniaków

    Zapiekanka z kapusty kiszonej i ziemniaków

  • Filety z halibuta z żurawiną amerykańską

    Filety z halibuta z żurawiną amerykańską

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×