RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Filety z pstrąga w prażonych migdałach podane ze szparagami i kurkami

Filety z pstrąga w prażonych migdałach podane ze szparagami i kurkami
Okazje:
Obiad
Sezon na...

Składniki:

Liczba osób:

4 x 160 g fileta z pstrąga
100 ml oliwy z oliwek
1 łyżeczka przyprawy do ryb Prymat
Sok z 1/2 cytryny
350 g kurek
8 łyżek płatków migdałowych
100 g białych szparagów
100 g zielonych szparagów
1 łyżeczka suszonego kopru Prymat
80 g masła ziołowego
Sól
pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przygotowanie

Pstrąga umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zamarynować w oliwie z oliwek i przyprawie do ryb Prymat, a następnie odstawić do lodówki na ok. 2 godziny.
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kurki, pod koniec smażenia dodać masło ziołowe, a gdy się rozpuści dodać migdały, sok z cytryny i suszony koper. Całość smażyć jeszcze przez chwilę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z ognia. Rybę wyjąć z lodówki, odsączyć z marynaty i usmażyć na patelni na złoty kolor. Pstrąga ułożyć na ugotowanych szparagach i polać obficie kurkami w migdałach. Danie podawać z cząstką cytryny i ziemniakami z wody.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Makaron tagliatelle z bakłażanami

    Makaron tagliatelle z bakłażanami

  • Pierogi nadziewane mięsem kaczki podane z sałatą rukola, suszonymi pomidorami oraz sosem miodowo-balsamicznym

    Pierogi nadziewane mięsem kaczki podane z sałatą rukola, suszonymi pomidorami oraz sosem miodowo-balsamicznym

  • Ulubiona pizza Roberta i Konrada z rukolą, serem ricotta i suszonymi pomidorami

    Ulubiona pizza Roberta i Konrada z rukolą, serem ricotta i suszonymi pomidorami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×