RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Duszone podudzia z indyka po myśliwsku z grzybami leśnymi

Duszone podudzia z indyka po myśliwsku z grzybami leśnymi
Okazje:
Obiad
Sezon na...

Składniki:

Liczba osób:

8 pokrojonych na małe kawałki podudzi z indyka bez skóry
Marynata:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
1 op. przyprawy do drobiu po myśliwsku Prymat
100 g pokrojonego w paseczki wędzonego boczku
1 pokrojona w kostkę cebula
4 pokrojone w plastry ząbki czosnku
100 g oczyszczonych kurek
100 g oczyszczonych borowików
100 ml bulionu Kucharek
200 ml czerwonego wina
2 łyżki miodu pszczelego
100 ml oliwy z oliwek
Sól
grubo mielony czarny pieprz
tymianek
liść laurowy Prymat
10 pomidorów cherry

Przygotowanie

Umyte, oczyszczone i osuszone podudzia z indyka natrzeć oliwą z oliwek połączoną z przyprawą do drobiu po myśliwsku. W garnku na oliwie podsmażyć boczek, cebulę, czosnek, kurki i borowiki. Następnie dodać indyka. Po zrumienieniu wlać wino i bulion, dusić do miękkości. Pod koniec gotowania dodać miód i pomidory cherry, całość doprawić do smaku.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Chrupiące racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z jogurtem bałkańskim i wędzonym węgorzem

    Chrupiące racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z jogurtem bałkańskim i wędzonym węgorzem

  • Roladki z łososia norweskiego nadziewane serem ricotta z kurkami i ziołami podane z sosem jogurtowym

    Roladki z łososia norweskiego nadziewane serem ricotta z kurkami i ziołami podane z sosem jogurtowym

  • Zębacz z makaronem fettuccine i sosem czosnkowo-szafranowym

    Zębacz z makaronem fettuccine i sosem czosnkowo-szafranowym

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×