RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Wolno pieczona gicz jagnięca z purée zielonego groszku z miętą

Wolno pieczona gicz jagnięca z purée zielonego groszku z miętą
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Domowe party
Obiad
Sezon na...
W męskim gronie
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

4 umyte
oczyszczone gicze jagnięce
Marynata:
2 gałązki rozmarynu
½ szklanki oleju rzepakowego
3 pokrojone w plastry ząbki czosnku
2 łyżki musztardy sarepskiej Prymat
1 łyżka miodu wielokwiatowego
Do smaku: sól morska
pieprz czarny mielony
liść laurowy
500 g purée z zielonego groszku z miętą
100 g pokrojonego w kostkę chorizo
500 ml sosu pieczeniowego z rozmarynem
Listki nasturcji do dekoracji
Tłuszcz gęsi

Przygotowanie

Wszystkie składniki marynaty łączymy, nacieramy nią mięso i odkładamy do lodówki na 12 godzin. Tak przygotowane mięso zalewamy tłuszczem gęsim i dusimy 12 godzin w temperaturze 85°C (polecam zrobić to w nocy). Tak przygotowane gicze układamy na purée z zielonego groszku, posypujemy smażonym chorizo z groszkiem, skrapiamy sosem i dekorujemy liskami nasturcji.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

    Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

  • Sos żurawinowy

    Sos żurawinowy

  • Szaszłyki z kurczaka z sosem z mango i żurawiny amerykańskiej

    Szaszłyki z kurczaka z sosem z mango i żurawiny amerykańskiej

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×