RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Barszcz czerwony z krokietem nadziewanym kapustą i grzybami

Barszcz czerwony z krokietem nadziewanym kapustą i grzybami
Okazje:
Boże Narodzenie
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

1 kg buraków
500 g włoszczyzny
120 g jabłek
4 ząbki czosnku
4 łyżki octu
Sól
pieprz czarny ziarnisty
ziele angielskie
liść laurowy
suszony majeranek Prymat
Cukier do smaku
4 naleśniki
8 łyżek ugotowanej kapusty z grzybami
2 łyżki mąki
1 jajko
5 łyżek bułki tartej
Olej do smażenia

Przygotowanie

Buraki i włoszczyznę umyć i obrać, a następnie pokroić w cienkie plastry. Dodać czosnek w łupinach, jabłka, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Całość zalać wodą, zagotować, doprawić solą, cukrem, octem i majerankiem, a następnie jeszcze przez chwilę gotować na wolnym ogniu i zestawić z ognia. Następnego dnia barszcz odcedzić.
Na każdym naleśniku ułożyć po dwie łyżki kapusty i dokładnie zawinąć. Oprószyć mąką, panierować w jajku i bułce a następnie usmażyć na złoty kolor. Podawać od razu z gorącym barszczem. Zupę można prównież podawać z ugotowaną fasolą.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Filety z pstrąga w sosie maślano-koperkowym z płatkami migdałów

    Filety z pstrąga w sosie maślano-koperkowym z płatkami migdałów

  • Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową podany z łazankami

    Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową podany z łazankami

  • Pasztet z kaczki z suszonymi morelami

    Pasztet z kaczki z suszonymi morelami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×