RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Zupa cebulowa z serem gruyère

Zupa cebulowa z serem gruyère
Okazje:
Obiad

Składniki:

6 dużych pokrojonych w cienkie piórka cebul
1 l bulionu wołowego Kucharek
1 łyżka świeżego posiekanego tymianku
1 szklanka białego wina
2 łyżki masła
Bagietka na grzanki
100 g tartego sera gruyère

Przygotowanie

Cebulę podsmażyć na maśle z tymiankiem do momentu, aż zacznie brązowieć, dolać wino i gotować przez ok. 10 min. Następnie dodać bulion i gotować, aż cebula będzie zupełnie miękka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na kromki, każdą z nich posypać serem gruyère i zapiekać. Zupę podawać w bulionówkach z ułożoną na wierzchu grzanką.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Risotto z grzybami i wędzonym łososiem norweskim

    Risotto z grzybami i wędzonym łososiem norweskim

  • Pieczony turbot podany na ragoût z soczewicy z rozmarynem i tymiankiem

    Pieczony turbot podany na ragoût z soczewicy z rozmarynem i tymiankiem

  • Gyros z indyka a’ la Robert podany z pikantnymi warzywami z patelni

    Gyros z indyka a’ la Robert podany z pikantnymi warzywami z patelni

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×