RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Gyros z indyka a’ la Robert podany z pikantnymi warzywami z patelni

Gyros z indyka a’ la Robert podany z pikantnymi warzywami z patelni
Okazje:
Domowe party
Obiad

Składniki:

Liczba osób:

400 g piersi z indyka
Marynata:
1/2 szklanki oliwy z oliwek
Przyprawa kebab-gyros Prymat
Warzywa:
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 żółta papryka
1 pęczek dymki
1 cukinia
3 ząbki czosnku
1/2 szklanki oliwy z oliwek
Papryka ostra Prymat
Sól czosnkowa Prymat
Grubomielony czarny pieprz Prymat
1 pęczek świeżej kolendry
4 placki tortilli

Przygotowanie

Umytą i oczyszczoną pierś z indyka pokroić w plastry, zalać marynatą przygotowaną poprzez zmiksowanie przyprawy kebab-gyros z oliwą z oliwek i odstawić do lodówki na 4-6 godzin.
Warzywa umyć, obrać, a następnie pokroić w plastry lub grube paski. Indyka usmażyć na rozgrzanej patelni, a warzywa podsmażyć w woku lub garnku.
Indyka połączyć z warzywami, wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na plackach meksykańskich ze świeżo siekaną kolendrą, kwaśną śmietaną i salsą pomidorową.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Sos żurawinowy

    Sos żurawinowy

  • Serowe muffinki z żurawiną amerykańską

    Serowe muffinki z żurawiną amerykańską

  • Fricasse ze strusia z suszonymi owocami i świeżą miętą

    Fricasse ze strusia z suszonymi owocami i świeżą miętą

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×