W niedzielę, 6 marca 2016, tu po kulinarnej wizycie w krakowskiej szkole gastronomicznej, Robert Sowa gościł w Zakopanem na zimowej edycji Ogólnopolskiego Zlotu Miłośników Kuchni „Brać kucharska pod Nosalem”. Zlot, który odbył się w przepięknej scenerii Tatr, tuż pod Nosalem, miał na celu integrację branży gastronomicznej, wymianę doświadczeń, poznanie kolegów i koleżanek braci kucharskiej, a […]
Zobacz więcejW sobotę, 5 marca 2016, Robert Sowa wraz ze swoim kulinarnym teamem, odwiedził Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie. W ramach spotkania z uczniami, Robert Sowa był jurorem Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych, którego tematem była polska Wielkanoc. Michał Wątorek – zwycięzca konkursu oraz Angelika Dąbrowicz, która zajęła II miejsce zostali zakwalifikowani do autorskiego konkursu Roberta […]
Zobacz więcejW połowie lutego 2016 r. zwiedzający Międzynarodowe Targi HoReCa 2016 w centrum wystawienniczym Metropolitan Expo w Atenach mogli zobaczyć pokaz kulinarnych umiejętności Roberta Sowy i Teo Vafidisa. Na zaproszenie greckiego Klubu Szefów Kuchni Robert Sowa z przyjemnością promował w Atenach polską kuchnię, podbijając serca i żołądki Greków dwoma daniami – pieczoną polędwicą z dorsza z […]
Zobacz więcejW czwartek, 3 marca, wyemitowano kolejny odcinek programu Mój przepis na…, w którym Robert Sowa przygotował eskalopki wieprzowe duszone w piwie z suszonymi śliwkami. Włoskie scallopine di maiale , czyli polskie eskalopki wieprzowe to nic innego jak rozbite i obsmażone w tłuszczu mięso. Eskalopki można przygotować z kurczaka, indyka, mięsa wieprzowego lub ryby. Są szybkie […]
Zobacz więcejW środę, 2 marca, wyemitowany został trzeci odcinek polsatowskiego programu kulinarnego „Mój przepis na…”, w którym Robert Sowa prezentuje swoje ulubione dania kuchni polskiej w nowej odsłonie. Tym razem kulinarną bohaterką programu była grochówka – bardzo popularna i lubiana w Polsce zupa, kojarzona z okresem dzieciństwa. Jest syta, aromatyczna i niezwykle pyszna. Jak ją doprawić, […]
Zobacz więcejWe wtorek, 1 marca, mogliście obejrzeć drugi odcinek programu „Mój przepis na…”, w którym Robert Sowa zaproponował widzom Polsatu duszone żeberka wieprzowe na dziko. Jak wiadomo, żeberka dają nieograniczone możliwości. Można je przygotować z delikatnym sosem, a innym razem z warzywami, duszone czy pieczone. Robert Sowa wymyślił żeberka na dziko. Smaczny efekt gwarantowany! Duszone żeberka wieprzowe […]
Zobacz więcejW poniedziałek, 29 lutego, w Polsacie wyemitowany został pierwszy odcinek nowego programu kulinarnego „Mój przepis na…”, w którym Robert Sowa udowodnił, że tradycyjne potrawy kuchni polskiej mogą być nie tylko smaczne, ale też proste w przygotowaniu. W pierwszym odcinku zaprezentowana została zupa ogórkowa – jedna z najpopularniejszych zup kuchni polskiej. Robert Sowa opowiedział, w jaki sposób ją […]
Zobacz więcejW poniedziałek, 22 lutego, w Teatrze Polskim w Warszawie magazyn Tele Tydzień już po raz 19. ogłosił wyniki plebiscytu Telekamery Tele Tygodnia. Z ogromną przyjemnością i nieskrywaną dumą chwalimy się, że N31 restaurant & bar by Robert Sowa zadbała o oprawę kulinarną tego wydarzenia, przygotowując elegancki bankiet wieńczący ten pełen emocji wieczór. Oto lista tegorocznych laureatów […]
Zobacz więcejW sobotę, 20 lutego, Robert Sowa zasiadał w gronie jurorów XI Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana”, który po pięciu latach powrócił do kalendarza imprez kulinarnych w Polsce. Organizatorem tegorocznego konkursu byli: Giancarlo Russo oraz FABRYKA WEŁNY Hotel & SPA **** w Pabianicach, przy wsparciu i pomocy merytorycznej Federazione Italiana Cuochi, Fundacji Klubu Szefów Kuchni oraz Polskiego Stowarzyszenia Kucharzy. Partnerem merytorycznym w zakresie zdrowego żywienia […]
Zobacz więcej