RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Tiramisu

Tiramisu

Składniki:

Liczba osób:

500 g serka mascarpone
100 g cukru pudru
3 jajka
200 ml śmietany 36%
1 1/2 szklanki zaparzonej mocnej kawy
40 ml likieru cointreau
Biszkopty
Kakao do posypania deseru

Przygotowanie

Jajka utrzeć z cukrem, dodać serek mascarpone, a następnie całość połączyć z bitą śmietaną. Likier wymieszać z kawą, powstałym roztworem nasączyć biszkopty. Masę umieścić w naczynkach przekładając ją biszkoptami. Przed podaniem deser posypać kakao. 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Tatar z tuńczyka z kaparami i wódką podany z emulsją z chrzanu wasabi aromatyzowaną imbirem

    Tatar z tuńczyka z kaparami i wódką podany z emulsją z chrzanu wasabi aromatyzowaną imbirem

  • Pieczona szynka z prosięcia w zalewie piwno-miodowej z goździkami

    Pieczona szynka z prosięcia w zalewie piwno-miodowej z goździkami

  • Sałatka owocowa ze świeżą miętą i białym kremem balsamico

    Sałatka owocowa ze świeżą miętą i białym kremem balsamico

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×