RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Tatar z łososia norweskiego z kaparami, jajkami przepiórczymi i czarnym kawiorem

Tatar z łososia norweskiego z kaparami, jajkami przepiórczymi i czarnym kawiorem
Okazje:
Domowe party
Romantyczna kolacja
Ważne okazje
Wielkanoc

Składniki:

Liczba osób:

200 g surowego fileta z łososia norweskiego bez skóry
200 g wędzonego fileta z łososia norweskiego
4 posiekane szalotki
10 g posiekanych kaparów Smak
Sok z 1/2 cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
Sól
pieprz czarny mielony Prymat
6 jajek przepiórczych
12 łyżeczek czarnego kawioru
1 mały pęczek rukoli

Przygotowanie

Filety z łososia posiekać w drobną kostkę, dodać posiekaną szalotkę, kapary, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i  pieprzem, a następnie odstawić do lodówki na ok. 30 minut.
Tak przygotowany tatar podawać z rukolą, białą bagietką i przekrojonymi na pół jajkami przepiórczymi z kawiorem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Łosoś norweski zapiekany z serem taleggio, figami i sosem balsamico

    Łosoś norweski zapiekany z serem taleggio, figami i sosem balsamico

  • Tatar z tuńczyka z kaparami i wódką podany z emulsją z chrzanu wasabi aromatyzowaną imbirem

    Tatar z tuńczyka z kaparami i wódką podany z emulsją z chrzanu wasabi aromatyzowaną imbirem

  • Tort makowy z kremem kawowym

    Tort makowy z kremem kawowym

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×