RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Spring rolls z wędzonym na gorąco pstrągiem podane ze słodkim sosem sojowym aromatyzowanym imbirem i chili

Spring rolls z wędzonym na gorąco pstrągiem podane ze słodkim sosem sojowym aromatyzowanym imbirem i chili
Okazje:
Domowe party
Romantyczna kolacja
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

300 g wędzonego na gorąco pstrąga
1 awokado
1 pęczek dymki (bez białych części
tylko szczypior)
1 pomidor bez skóry
1/4 ogórka
4 arkusze papieru ryżowego
2 łyżki prażonych nerkowców
2 łyżki chrzanu wasabi
Sos:
4 łyżki słodkiego sosu sojowego
1 łyżeczka startego imbiru
1/2 łyżeczki drobno posiekanej papryczki chili
Sok z limonki

Przygotowanie

Papier ryżowy namoczyć. Wszystkie warzywa pokroić w dość duże słupki i wraz z pokrojonym na kawałki podobnej wielkości pstrągiem ułożyć na papierze ryżowym. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie uformować roladki. Sos sojowy wymieszać z imbirem, chili i sokiem z limonki.
Przed podaniem spring rolls skropić sosem sojowym i posypać kruszonymi orzechami nerkowca. Podawać z japońskim chrzanem wasabi.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

    Krewetki królewskie z patelni z pomidorami i ziołami

  • Marynowane śledzie norweskie w czosnku i kolorowym pieprzu z rydzami i gruszkami

    Marynowane śledzie norweskie w czosnku i kolorowym pieprzu z rydzami i gruszkami

  • Zupa kasztanowa z krewetkami i żurawiną

    Zupa kasztanowa z krewetkami i żurawiną

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×