RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Sernik z jabłkami i żurawiną

Sernik z jabłkami i żurawiną
Pory roku:
Jesień
Lato
Wiosna
Zima
Okazje:
Boże Narodzenie
Ważne okazje

Składniki:

Liczba osób:

300 g wielokrotnie zmielonego sera
2 jabłka
2 łyżki suszonej żurawiny amerykańskiej
2 łyżki soku pomarańczowego
2 jajka
50 ml sok gruszkowego
3 łyżki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka oleju
skórka z cytryny
szczypta soli

Przygotowanie

Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. Żurawinę wymieszać z sokiem pomarańczowym, dodać pokrojone jabłka. Jajka, sok gruszkowy, ser, skórkę z cytryny, sól, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać do uzyskania kremowej masy. Dodać pokrojone owoce. Żaroodporną formę nasmarować tłuszczem, przełożyć do niej masę serowo-jabłkową. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180ºC. Sernik podawać z sosem waniliowym.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

    Dorada Królewska z młodym zielonym groszkiem

  • Clafoutis z żurawiną

    Clafoutis z żurawiną

  • Łosoś norweski podany z sosem z sera pleśniowego ze smardzami, szpinakiem i czarnym kawiorem

    Łosoś norweski podany z sosem z sera pleśniowego ze smardzami, szpinakiem i czarnym kawiorem

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×