RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Sandwich z tapenade z czarnych oliwek z serem kozim i suszonymi pomidorami

Sandwich z tapenade z czarnych oliwek z serem kozim i suszonymi pomidorami
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party

Składniki:

Liczba osób:

Tapenade:
100 g czarnych oliwek bez pestek
1 łyżka kaparów z zalewy
1 łyżeczka anchois
Rukola do dekoracji
8 kromek pieczywa ciabatta
200 g sera koziego
8 suszonych pomidorów
8 dużych kaparów
2 łyżki sosu pesto
1 łyżka orzeszków piniowych
Do smaku:
Pieprz czarny mielony Prymat
Sok z limonki

Przygotowanie

Wszystkie składniki tapenade dokładnie zmiksować, doprawić do smaku i nałożyć na opieczone w tosterze pieczywo. Na tak przygotowanych kanapkach ułożyć ser kozi, suszone pomidory i duże kapary. Kanapki doskonale smakują po zapieczeniu w piekarniku przez około 5 minut w temperaturze 180ºC.
Przed podaniem kanapki skropić sosem pesto i posypać orzeszkami pinii.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Mus z wątróbek drobiowych w zielonym pieprzu z galaretką malinową

    Mus z wątróbek drobiowych w zielonym pieprzu z galaretką malinową

  • Quiche z białym serem i świeżymi ziołami

    Quiche z białym serem i świeżymi ziołami

  • Sznycel cielęcy z sosem żurawinowym i octem balsamicznym

    Sznycel cielęcy z sosem żurawinowym i octem balsamicznym

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×