RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Pieczywo tostowe podane z móżdżkiem cielęcym z jajkami

Pieczywo tostowe podane z móżdżkiem cielęcym z jajkami
Okazje:
Śniadanie

Składniki:

Liczba osób:

300 g sparzonego
oczyszczonego z błon i pokrojonego w kostkę móżdżku cielęcego
2 łyżki masła
1 pokrojona w kostkę szalotka
1 pęczek szczypiorku
8 jajek
8 pokrojonych w cząstki pomidorów cherry
4 kromki pieczywa tostowego
Sól
pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przygotowanie

Na maśle podsmażyć szalotkę i móżdżek cielęcy, dodać lekko roztrzepane jajka, całość doprawić do smaku i połączyć ze świeżo posiekanym szczypiorkiem. Tak przygotowany móżdżek cielęcy podawać na ciepłych tostach, z pomidorkami cherry i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Skiba z wiejskiego chleba z pastą ze świeżo wędzonej makreli, szczypiorkiem i pomidorami koktajlowymi

    Skiba z wiejskiego chleba z pastą ze świeżo wędzonej makreli, szczypiorkiem i pomidorami koktajlowymi

  • Muesli czekoladowe z żurawiną amerykańską

    Muesli czekoladowe z żurawiną amerykańską

  • Francuskie tosty z sosem z cranberries

    Francuskie tosty z sosem z cranberries

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×