RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Roladki z bakłażana i pieczonej papryki z cypryjskim serem haloumi, rozmarynem i pikantną oliwą

Roladki z bakłażana i pieczonej papryki z cypryjskim serem haloumi, rozmarynem i pikantną oliwą
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party
Grillowe szaleństwo

Składniki:

Liczba osób:

2 pokrojone wzdłuż w cienkie plastry bakłażany
1 upieczona żółta papryka bez skóry i nasion
1 upieczona czerwona papryka bez skóry i nasion
1 upieczona zielona papryka bez skóry i nasion
400 g pokrojonego w grube paski cypryjskiego sera Haloumi
1 mała łyżeczka drobno posiekanego rozmarynu
2 łyżki pikantnej oliwy z oliwek
Masło
100 g humusu
1 łyżeczka grubo mielonego czarnego pieprzu Prymat

Przygotowanie

Plastry bakłażana namoczyć w osolonej wodzie, a następnie odsączyć i delikatnie zgrillować. Grillowane plastry bakłażana ułożyć na posmarowanej masłem folii aluminiowej tak, aby lekko na siebie zachodziły. Na środku bakłażana ułożyć pasami paprykę, a w poprzek paski sera Haloumi. Ser polać pikantną oliwą i natrzeć rozmarynem. Zawinąć  tworząc roladę i ścisnąć folią, dobrze skręcając boki. Piec ok. 30 minut w temperaturze 120ºC. Tak przygotowane roladki podawać z humusem i grubo mielonym czarnym pieprzem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Frytki ziemniaczane z dipem z żurawiny amerykańskiej

    Frytki ziemniaczane z dipem z żurawiny amerykańskiej

  • Wiosenna sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami, jajkami przepiórczymi w koszulkach i białym kremem balsamico

    Wiosenna sałatka z rukoli i wędzonej piersi kaczki z truskawkami, jajkami przepiórczymi w koszulkach i białym kremem balsamico

  • Ravioli ze szpinakiem i serem ricotta z klasycznym sosem pomidorowym i świeżą bazylią

    Ravioli ze szpinakiem i serem ricotta z klasycznym sosem pomidorowym i świeżą bazylią

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×