RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Pasztet z wątróbek

Pasztet z wątróbek
Okazje:
Boże Narodzenie

Składniki:

Liczba osób:

400 g wątróbek drobiowych
20 g suszonych grzybów
100 g cebuli
30 g smalcu
100 g masła lub margaryny
½ szklanki mleka
Szczypta Gałki muszkatołowej mielonej Prymat
Szczypta Imbiru mielonego Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Chrzan tarty Smak

Przygotowanie

Grzyby starannie wymyć, namoczyć w wodzie z dodatkiem mleka, a następnie ugotować do miękkości. Wywar odparować do 4 łyżek. Cebulę pokroić w plasterki i udusić na smalcu, podlewając wodą. Pod koniec dodać pokrojone wątróbki i dusić 10 minut. Wątróbki z cebulą ostudzić, zmielić 3 razy, dodać wywar grzybowy, masło i po szczypcie przypraw. Starannie wymieszać, doprawić do smaku, włożyć do miseczki i schłodzić. Podawać z chrzanem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pierożki z makiem i bakaliami podane z sosem waniliowym

    Pierożki z makiem i bakaliami podane z sosem waniliowym

  • Clafoutis z żurawiną

    Clafoutis z żurawiną

  • Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową podany z łazankami

    Krem z borowików aromatyzowany oliwą truflową podany z łazankami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×