RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

California roll

California roll
Okazje:
Domowe party
Romantyczna kolacja

Składniki:

Liczba osób:

1/2 wodorostu nori
50 g ugotowanego ryżu do sushi wymieszanego z zalewą
Chrzan wasabi
majonez do smaku
2 paluszki krabowe
1/4 awokado
1/8 ogórka
Ziarna sezamu

Przygotowanie

Nori ułożyć na macie bambusowej, następnie równomiernie rozłożyć ryż i posypać go sezamem. Nori odwrócić tak, aby ryż był na wierzchu, dodać wasabi i odrobinę majonezu, ułożyć paluszki krabowe, awokado i ogórka. Całość zwinąć w rolkę, a następnie pokroić na 8 kawałków. Podawać z imbirem i sosem sojowym.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Stek z polędwicy wołowej z gęsią wątróbką podany z sosem z zielonego pieprzu i czekolady

    Stek z polędwicy wołowej z gęsią wątróbką podany z sosem z zielonego pieprzu i czekolady

  • Zupa tajska z kurczakiem, krewetkami, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą

    Zupa tajska z kurczakiem, krewetkami, mlekiem kokosowym i świeżą kolendrą

  • Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×