RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Norweskie filety śledziowe z grubo mielonym czarnym pieprzem i sałatką warzywną

Norweskie filety śledziowe z grubo mielonym czarnym pieprzem i sałatką warzywną
Okazje:
Domowe party
W męskim gronie

Składniki:

Liczba osób:

500 g wymoczonych filetów ze śledzia norweskiego
1/2 obranego
ugotowanego i pokrojonego w kostkę selera
2 obrane
ugotowane i pokrojone w kostkę marchewki
100 g ugotowanej i pokrojonej zielonej fasolki szparagowej
1 duże
obrane i pokrojone w kostkę jabłko winne
1 ugotowany i pokrojony w kostkę ziemniak
1 mała puszka zielonego groszku bez zalewy
3 pokrojone w drobną kostkę ogórki konserwowe
1 obrana
drobno posiekana cebula
2 ugotowane na twardo
pokrojone w kostkę jajka
4 łodygi posiekanego szczypiorku
2 łyżki kaparów
Sól
pieprz czarny mielony Prymat
cukier do smaku
3 łyżki grubo mielonego czarnego pieprzu Prymat
1 łyżka musztardy Dijon
2 łyżki soku z cytryny
200 g majonezu
100 g gęstego jogurtu naturalnego
Dekoracja:
Szczypiorek
Miąższ z ogórka i pomidora
Sałata frisée
8 cząstek limonki

Przygotowanie

Filety śledziowe obtoczyć w grubo mielonym czarnym pieprzu Prymat i odstawić w chłodne miejsce. Majonez, jogurt, musztardę i sok z cytryny zmiksować i doprawić do smaku. Wszystkie składniki sałatki połączyć i zalać przygotowanym sosem. Tak przygotowaną sałatkę wstawić do lodówki na minimum godzinę.
Śledzia norweskiego w pieprzu podawać z sałatką warzywną, udekorować sałatą frisée połączoną z pomidorem i ogórkiem, cząstkami limonki i szczypiorkiem.

 

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Sałatka z filetowanych pomarańczy i grejpfrutów podana z ziołową piersią z kurczaka

    Sałatka z filetowanych pomarańczy i grejpfrutów podana z ziołową piersią z kurczaka

  • Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

    Makaron tagliolini ze smażonymi kurkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami

  • Roladki z bakłażana i pieczonej papryki z cypryjskim serem haloumi, rozmarynem i pikantną oliwą

    Roladki z bakłażana i pieczonej papryki z cypryjskim serem haloumi, rozmarynem i pikantną oliwą

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×